Bellekes Werkgroepen
 
HOME
INFO
MUZIEK
WERKGROEPEN
leeg

Werkgroep: loten op poten (loten kopen)

Werkgroep: Kiekdoar (foto's)

Werkgroep: Lowgies (ons logeeradres)

Werkgroep: Incarnavalisering (hoe en wat te doen)

 

Loten op poten 2011 (werkgroep die de loten verkoopt)

Als vereniging doen we naast het jaarlijks feestvieren ook iets voor het goede doel. Je moet wel, anders hoor je er niet bij zeggen ze. Zo zijn we al jaren bezig loten te verkopen. De opbrengst ging de laatste jaren naar het opvangcentrum. Dit jaar gaat er een busreis naar Alp one Ambacht, niet ver van Knutselhoff. Daar zullen de bewoners erg blij mee zijn denk ik.

In het najaar hebben we de nieuwe loten aangevraagd bij het bestuur. We hebben als werkgroep de kosten er uit van de vorige loterij. Moet wel worden gezegd dat de 2e prijs van vorig jaar nog bij Alfred in de kelder staat. De tuinset met windmolen. Hans heeft een verslag geschreven over 2009. We hopen natuurlijk in 2010 nog meer loten te verkopen als vorig jaar. Zoals iedereen in de bijlage heeft kunnen lezen is het bestuur “erg in haar nopjes” (Hr. H. Van Santen alweer!) met de hoeveelheid verkochte loten die de werkgroep “loten op poten” georganiseerd had.

In het opvangcentrum waren ze erg blij met de nieuwe poetsmachine. Annelies heeft de bewoners geleerd hoe het apparaat werkt en gaf er spontaan een cursus gehaktbaldraaien in het Nederlands bij.

bingomachine

 

We hoorden dat er geen bewoners mee gaan komende karnaval. Daarom is een nieuwe werkgroep opgericht “inkarnavalsiering”. Annelies zal de leden hiervoor benaderen. Wil je ook helpen, koop dan loten en bestel ze via loten op poten en ding mee naar mooie prijzen.

Naar boven
Kiekdoar! Foto's! (werkgroep die de foto's van carnaval verzorgd, voor plaatsing mail aan)
Jaarlijks komt er een stroom van foto's los na 4 dwaze dagen, bij ons dan. Erger nog zijn de verhalen als we diep in de nacht thuis komen. Van 99% van die verhalen zijn geen foto's en misschien maar goed ook. Ik herinner me nog wel een bijzondere foto: in de toen nog kippentent bij de kerk bestelde iemand voor veel van ons friet. Niet te dragen met twee handen... We aten de friet uit een carnavals vilten punthoed van Gans. Ach, was er maar bij geweest! Maar goed, hieronder een selectie van die vele momenten.
Over de afgelopen jaren hebben er heel wat Bellekes over Stratumsend gezworven... Ook foto's van jaren terug.

Fotoalbum van de bellekes >>>>>>>>>

NIEUW IN 2010 DIT MOET JE ZIEN, VIDEO 1989 IN HET FOTOALBUM

2002-09
Het bestuur zou het erg leuk vinden als we ook jouw foto's en verhalen uit de Krabbedans periode op deze site kunnen plaatsen. Mail Richard eerst even wat je hebt en hoe we e.e.a. kunnen verwerken. Ik zet ze dan in ons album.
 

LOWGIES (werkgroep die tegen zeer betaalbare prijs je slaapplaats en ontbijt regelt)

Ieder jaar weer is iedereen toch wel wat nerveus op de vrijdagavond voor carnaval. Heb ik alles? Carnavalskleding voor 4 dagen, nette kleding, lenzen en bril, tandenstokers, schmink, camera, haargel, slaapzak, toiletspullen, kauwgom, washandje, sloffen, warme trui, nagelschaartje, handdoek (donker van kleur) vuilniszak (voor de vieze kleding), carnavalsschoenen (vierdaagse schoenen, let op dat ze ingelopen zijn!) en natuurlijk geld. Alles ingepakt... niks vergeten... nee hoor... JE LOWGIESADRES SUFFERD!!!! Weten ze wel dat je komt, heb je de gastvrouw of gastheer gesproken, mag je komen? Toch nog even bellen want gastvrij, Ja, dat zijn ze!

Onze gastvrouw en gastmeneer zijn al dagen daarvoor druk met de schoonmaak en inrichten. Matrassen worden van zolder gehaald en oude bedden zien een nieuw leven. Alles moet in orde zijn om alle Bellekes te ontvangen.

Paul en Ingrid

Ook zorgen zij voor een gigantische lading boodschappen. Brood, worstenbroodjes, eieren ,spek, frisdrank, boter, kaas, (in de juiste volgorde) zoete snacks, saucijzen-broodjes, verder niks vergeten....? We zijn altijd welkom en doen per dag een donatie in de vaas zonder bloemen. Heerlijk toch...

Naar boven
Incarnavalisering (werkgroep die nieuwe leden wegwijs maakt in de wereld van feest.)

Er zijn heel wat mensen die we tegenkomen en niet precies weten wat te doen in een vol dampend cafe. Neem nou de mensen in het bejaardencentrum op de Briefstraat tegenover de huizen waar die telefooncel staat. Hoe begin je, wat zijn de voorbereidingen voordat je je "stort" in het carnavalsgebeuren. Basis is je mentaliteit. Sta je open om met eerbied de zot uit te hangen en toch nog recht naar huis te lopen. Ben je bereid dwaas te zijn met wat hulpmiddelen zoals daar zijn: verschillende vreemdsoortige kledingstukken, een toetertje, een koeienbel en een pruik misschien. Uiteraard mag je het schminken niet vergeten. Schminken is een kunst, een vak appart vandaar dat de Bellekes daar extra tijd aan besteden.
 
   

Kijk, neem nou iemand als Ton Diepeveen die met hart en ziel verhalen vast legt in een prachtig portret... >>>>

Op de site van Ton kom je ook een prachtig gedicht over karnaval tegen.

Geniet van deze prachtige beelden en laat je inspireren zodat je straks ook verwondering verwerft.

Ton Diepveen

Foto: Ton Diepveen (c)

Carnavalisering is inburgeren in carnaval. Naast het feit dat je kleding, attributen en schmink op elkaar afstemd zijn, zijn er een paar regels om aan te houden. "Nie kniezen, da’s hartstikke fout, vergeet niet te leven want straks ben je oud! Tuurlijk niet vergeten de sleutel met een touwtje om je nek. Inhaken en alles samen meezingen ook al ken je de tekst niet en vooral de handjes de lucht in. Zo zie je, ook jij kunt bij ons lid worden. Als je lid wilt worden zal Annelies van deze werkgroep contact met je opnemen. Dat kan wel eens even duren omdat ze vaak in het buitenland is voor haar werk.
 
Naar boven
 
 

Agenda 2011 (klik hier << daar voor het volledig Lampegatse overzicht)

Heerlijk om al die aankomende toetters en bellen weer te lezen.

Zaterdag: Sminken en aankomst. Aankomst in De Bommel rond een uur of 17.00.

Zondag: 15.00 uur "Kapellenfestival" op het Stratumseind. Motto: "Dweilen met de kraan open". Kroegentocht met stempelkaart.

Maandag: "MALLE MAANDAG" 14.00 uur:VOETBALWEDSTRIJD EVV  (CC) - PSV (CC) in de feesttent op de Stadse Mert. 17.00 uur Imca Marina.

Dinsdag:14.30 uur: een opmerkelijke en grandioze boerenoptocht trekt vanaf Acht via het terrein van de Grote Beek, Boschdijk  en het Stationsplein, waar rust is voor de paarden, naar de tent op de Stadse Mert. Om klokslag 24.00 uur zal de Stadsprins tijdens een ludieke ceremonie verdwijnen ten teken dat carnaval 2009 ten einde is. Wij gaan door tot 02.00 uur!

Vrijdag 11 november 2011: Bijeenkomst bij De Dwaze Belg. Jaarvergadering en onthaasten.

 

Wilt u weer meevaren op 11-11-2011? <<< stuur uw n.a.w. gegevens of.... vaar mee met de deze werkgroep. Een prachtige belevenis. Vooruitblikken kan door op het icoon van The Love Boat" te klikken. (zwemlessen na afloop gratis)Wie kent het niet; de onbezonnen zeereis onder de hoede van Captain Stubing.

  loveboatsuper
"See you, on board!"